Ovo je izuzetno brzo, ukusno i lako jelo, koje se uz manje izmene može napraviti i u posnoj varijanti.
Potrebno je:
2 veća plava patlidžana,
jedno jaje
100 grama brašna
malo sušenog origana
po jedna konzerva sardine i tunjevine
100 grama kačkavalja
100 grama feta sira
jedan paradajz
kečap
ulje
voda
Dva veća plava patlidžana iseći na kriške debljine 1 cm.
U plitkom tanjiru pomešati brašno i origano. U dubljem tanjiru umutiti jaje sa malo vode.
Svaku krišku patlidžana umočiti u jaje, uvaljati u brašno a zatim ispržiti u dosta ulja. Četiri ili pet krišaka mogu da se prže istovremeno u tiganju.
Kada patlidžan porumeni, izvaditi ga iz ulja i ostaviti na salveti da se ocedi.
Na dno dubljeg tiganja poredjati onoliko krišaka patlidžana koliko može da stane. Na svaku krišku staviti najpre malo kačkavalja, zatim parče sardine, parče tunjevine, malo feta sira, kečap i kolut paradajza. Poklopiti sve to još jednom kriškom patlidžana da se napravi sendvič.
Svaki sendvič probosti čačkalicom kako se ne bi raspao.
U tiganj sa sendvičima sipati vodu do polovine i staviti na vatru. Kada voda provri, smanjiti vatru i kuvati desetak minuta, dok se kačkavalj ne otopi.
Sendviči mogu da se služe topli ili hladni.
Potrebno je:
2 veća plava patlidžana,
jedno jaje
100 grama brašna
malo sušenog origana
po jedna konzerva sardine i tunjevine
100 grama kačkavalja
100 grama feta sira
jedan paradajz
kečap
ulje
voda
Dva veća plava patlidžana iseći na kriške debljine 1 cm.
U plitkom tanjiru pomešati brašno i origano. U dubljem tanjiru umutiti jaje sa malo vode.
Svaku krišku patlidžana umočiti u jaje, uvaljati u brašno a zatim ispržiti u dosta ulja. Četiri ili pet krišaka mogu da se prže istovremeno u tiganju.
Kada patlidžan porumeni, izvaditi ga iz ulja i ostaviti na salveti da se ocedi.
Na dno dubljeg tiganja poredjati onoliko krišaka patlidžana koliko može da stane. Na svaku krišku staviti najpre malo kačkavalja, zatim parče sardine, parče tunjevine, malo feta sira, kečap i kolut paradajza. Poklopiti sve to još jednom kriškom patlidžana da se napravi sendvič.
Svaki sendvič probosti čačkalicom kako se ne bi raspao.
U tiganj sa sendvičima sipati vodu do polovine i staviti na vatru. Kada voda provri, smanjiti vatru i kuvati desetak minuta, dok se kačkavalj ne otopi.
Sendviči mogu da se služe topli ili hladni.
No comments:
Post a Comment