Sunday, September 2, 2012

Nestali ali nisu zaboravljeni...

Uslovi tržišta su neumoljivi, i mnogi artikli bliski hedonistima nestali su sa polica supermarketa, verovatno zbog slabe prodaje. Ovo je podsećanje na neke od njih.
  1. Pionirova Diamond crna čokolada sa kako krispijem. Najbolja crna čokolada koja je mogla da se nadje u gradskim supermarketima iznenada je nestala sa polica pre nekoliko meseci. Pionirov Dajmond program je i dalje tu, ali sada su u prodaji samo bele i mlečne čokolade a to ipak nije prava stvar. Ovo je artikal koji mi najviše nedostaje.
  2. Royal Maasdam. I ako maasdam u suštini predstavlja jeftiniju zamenu za emmental, ovo je bio najskuplji kačkavalj u lokalnim supermarketima, sa cenom preko 2000 dinara za kilogram. Ipak, kvalitetom je i te kako zasluživao cenu. Jedno vreme se mogao naći samo u Maxi marketima, da bi nestao iz njih i pojavio se u Merkatoru. Od prošle zime nema ga ni tamo. Nedostaje mi.
  3. Jelen Belo pivo Apatnske pivare. Nefiltrirano mutno pšenično pivo predstavljalo je više interesantnu promenu na domaćem tržištu piva nego visokokvalitetni proizvod koji će mi zaista nedostajati. Ipak, bio je to jedinstven artikal, i uvek je šteta kada nešto što je drugačije i što nema alternativu postane nedostupno. Kao prethodni artikli, ovo pivo je nestalo iz prodavnica početkom proleća ove godine.






Postoje li artikli koji više nisu dostupni u prodavicama a koji vama nedostaju?



No comments:

Post a Comment