Saturday, September 8, 2012

Brza čokoladna torta

Potrebno je:
1 margarin
200 grama šećera
6 celih jaja (razdvojiti belanca i žumanca)
pola kesice praška za pecivo
200 grama mlevenih oraha
250 grama brašna
pola šolje mleka
2 kašike džema od šipuraka
1 slatka pavlaka
najmanje 200 grama crne i 150 grama bele šokolade

PRIPREMA:
Umutiti jedan margarin, četiri kašike šećera, šest žumanaca, pola kesice praška za pecivo, dvesta pedeset grama brašna i pola šolje mleka. Razvući u pleh.
Koru ispeći do pola, da se ne osuši a da testo ne ostaje na čačkalici kada se probode.
Rastopiti najmanje dvesta grama crne čokolade (što više to bolje), pomešati sa dve kašike džema od šipuraka i tom smesom premazati koru.
Umutiti šest belanaca, sto grama šećera i dvesta grama mlevenih oraha, pa tu smesu preliti preko čokolade.
Zapeći u rerni.
Kada se ohladi, umutiti slatku pavlaku, premazati tortu i na vrh narendati sto pedeset  grama bele čokolade.
Za najbolji ukus ostaviti bar jedan dan da odstoji u frižideru.

No comments:

Post a Comment